Ingrediënten;
- 1/2 kopje olijfolie
- 4 eetlepels rode wijn
- 2 tomaten in blokjes gesneden
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 kopje water
- 1 eetlepel Oregano
- 1 eetlepel Tijm
- 1 eetlepel Rozemarijn
- peper en zout naar smaak
- 1 lamsbout
- 1 á 1 1/2 kilo aardappelen, vastkokend. (ik heb vaak rozeval aardappels)
- 3 á’4 uitgeperste tenen knoflook
- 1 citroen
Voorbereiding;
- Spoel de lamsbout mooi schoon.
- Maak de aardappelen schoon en snij ze in partjes.
- Snij de tomaten in blokjes
- Doe de olijfolie, wijn en tomaten in een kom en meng dit
- Daarna de kruiden, tomaten puree, water en peper en zout bij het mengsel en meng dit goed
- Verwarm de oven voor op 190 C
Bereiding;
Neem een beboterde ovenschaal en leg daar de aardappelpartjes in. Doe vervolgens de lamsbout er op en besprenkel hem met het sap van 1 citroen. Overgiet de lamsbout met het tomatenmengsel en schuif de stukjes tomaat naast de lamsbout. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 2 uur en zet de temperatuur terug op 170 C.
Serveertip;
Maak er een frisse salade bij en een goede Nemea wijn. Vraag even na bij Grieksewijnen.com
Kali orexi
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Lamsvlees, Proteïnen