Grieks

Arnaki me patates (Lamsbout met aardappelen)


lamsbout_zoete_aardappel_rozemarijn_2

Ingrediënten;

  • 1/2 kopje olijfolie
  • 4 eetlepels rode wijn
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel Oregano
  • 1 eetlepel Tijm
  • 1 eetlepel Rozemarijn
  • peper en zout naar smaak
  • 1 lamsbout
  • 1 á 1 1/2 kilo aardappelen, vastkokend. (ik heb vaak rozeval aardappels)
  • 3 á’4 uitgeperste tenen knoflook
  • 1 citroen

Voorbereiding;

  • Spoel de lamsbout mooi schoon.
  • Maak de aardappelen schoon en snij ze in partjes.
  • Snij de tomaten in blokjes
  • Doe de olijfolie, wijn en tomaten in een kom en meng dit
  • Daarna de kruiden, tomaten puree, water en peper en zout bij het mengsel en meng dit goed
  • Verwarm de oven voor op 190 C

Bereiding;

Neem een beboterde ovenschaal en leg daar de aardappelpartjes in. Doe vervolgens de lamsbout er op en besprenkel hem met het sap van 1 citroen. Overgiet de lamsbout met het tomatenmengsel en schuif de stukjes tomaat naast de lamsbout. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 2 uur en zet de temperatuur terug op 170 C.

Serveertip;

Maak er een frisse salade bij en een goede Nemea wijn. Vraag even na bij Grieksewijnen.com

Kali orexi

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.