Grieks Hoofdgerecht Lamsvlees Proteïnen

Arnaki me patates (Lamsbout met aardappelen)

lamsbout_zoete_aardappel_rozemarijn_2

Ingrediënten;

  • 1/2 kopje olijfolie
  • 4 eetlepels rode wijn
  • 2 tomaten in blokjes gesneden
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 kopje water
  • 1 eetlepel Oregano
  • 1 eetlepel Tijm
  • 1 eetlepel Rozemarijn
  • peper en zout naar smaak
  • 1 lamsbout
  • 1 á 1 1/2 kilo aardappelen, vastkokend. (ik heb vaak rozeval aardappels)
  • 3 á’4 uitgeperste tenen knoflook
  • 1 citroen

Voorbereiding;

  • Spoel de lamsbout mooi schoon.
  • Maak de aardappelen schoon en snij ze in partjes.
  • Snij de tomaten in blokjes
  • Doe de olijfolie, wijn en tomaten in een kom en meng dit
  • Daarna de kruiden, tomaten puree, water en peper en zout bij het mengsel en meng dit goed
  • Verwarm de oven voor op 190 C

Bereiding;

Neem een beboterde ovenschaal en leg daar de aardappelpartjes in. Doe vervolgens de lamsbout er op en besprenkel hem met het sap van 1 citroen. Overgiet de lamsbout met het tomatenmengsel en schuif de stukjes tomaat naast de lamsbout. Zet vervolgens de schaal in de oven voor 2 uur en zet de temperatuur terug op 170 C.

Serveertip;

Maak er een frisse salade bij en een goede  wijn. Vraag even na bij Grieksewijnen.com

Kali orexi

Follow Me!
%d bloggers liken dit: