Grieks

Ellinikí zacharoplastikí Kotópoulo (Griekse kip in bladerdeeg)


Ingrediënten;

Voorbereiding;

Meng in een kom de knoflook en het ei dooier. Smeer daar beide kipfilets mee in. Dek vervolgens de kom af met vershoudfolie en zet ze minimaal 4 uur, liefst een nacht, in de koelkast. Verwarm de oven voor op 190 C en doe een bakplaat klaar zetten met bakpapier. Snij de spinazie en kook deze even en laat zeer goed uitlekken, er mag echt geen vocht meer uitkomen.

Bereiding;

Leg één blad filodeeg neer, op een bebloemd werkblad, en bestrijk deze met olijfolie. Leg er vervolgens weer één op en doe insmeren, eventueel mag je nog een filodeeg blad opleggen. Doe 1/4 van de spinazie in het midden van het deeg. Neem 1 kipfilet uit de kom en leg die bovenop de spinazie. Doe vervolgens een eetlepel pesto op de filet uitsmeren en doe daarover de helft van de gedroogde tomaten verdelen. Strooi de helft van de feta hierover en dek het af met weer een 1/4 spinazie. Sla het filodeeg dicht en maak er een mooi pakketje van. Doe het zelfde met de 2e kipfilet en plaats ze beide op de bakplaat. Zet ze in de voorverwarmde oven voor 35 á 40 minuten (let op bij een heteluchtoven is de baktijd korter 30 á 35 minuten). Kijk of de kipfilet gaar is door in het midden van de kipfilet te prikken, als er helder vocht uit komt is hij gaar.

Kali Orexi.

Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Kip, Proteïnen

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.