Hoofdgerecht

Ossobuco


INGREDIENTEN 4 PERSONEN

  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 wortel, geschrapt
  • 1 stengel bleekselderij
  • 2 el olijfolie
  • 4 varkensschenkels
  •  2 el bloem
  • 1 glas witte wijn
  • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
  • handvol verse tijm
  • reepje citroenschil

Bereidingswijze

Snipper de ui, hak de knoflook en snijd wortel en selderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de groenten 10 minuten op laag vuur. Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor. Schep de groenten uit de pan, verhit de olie en braad de schenkels aan beide kanten aan. Doe de groenten erbij, voeg wijn, tomaten, tijm en citroenschil toe. Breng aan de kook en laat het vlees met het deksel erop 1 uur zacht stoven, tot het loslaat van het bot.

Bron

Jamie magazine
Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.