Italian main pork proteins

Ossobuco

INGREDIENTEN 4 PERSONEN

 • 1 ui
 • 2 tenen knoflook
 • 1 wortel, geschrapt
 • 1 stengel bleekselderij
 • 2 el olijfolie
 • 4 varkensschenkels
 •  2 el bloem
 • 1 glas witte wijn
 • 1 blikje tomatenblokjes (400 g)
 • handvol verse tijm
 • reepje citroenschil

Bereidingswijze

Snipper de ui, hak de knoflook en snijd wortel en selderij in stukjes. Verhit olie in een koekenpan en bak de groenten 10 minuten op laag vuur. Kruid de bloem met zout en peper en wentel de schenkels erdoor. Schep de groenten uit de pan, verhit de olie en braad de schenkels aan beide kanten aan. Doe de groenten erbij, voeg wijn, tomaten, tijm en citroenschil toe. Breng aan de kook en laat het vlees met het deksel erop 1 uur zacht stoven, tot het loslaat van het bot.

Bron

Jamie magazine
Follow Me!
%d bloggers like this: