Advertenties
Grieks Hoofdgerecht Pasta Zeevruchten

Inktvis met pasta (Oxtapodi me makaronia kofta)

Inktvis met pasta

Dit gerecht is ingediend door Sancha Schuurs.

Benodigdheden:

Een middelgrote inktvis (vers of diepvries)
Een grote ui
Twee teentjes knoflook
Twee tomaten
3 eetlepels olijfolie
Oregano of dille en laurier
Peper en zout
griekse pasta of penne

Bereiding:

De inktzak verwijderen, De inktvis wassen en in een pan doen. De pan met water vullen tot de inktvis onder water staat en dan aan de kook brengen. Op een zacht vuur door laten koken tot de inktvis na ongeveer 20 minuten gaar is en een mooie roodbruine kleur heeft gekregen. De inktvis uit de pan halen en in stukjes snijden. Het kookvocht bewaren voor de saus.

De olijfolie in een diepe braadpan doen en warm laten worden. De stukjes inktvis en de kleingesneden ui en knoflook toevoegen en al roerend aanbraden. De tomaten in kleine stukjes snijden. Als de inktvis, ui en knoflook een mooi goudbruin kleurtje hebben de tomaten, oregano of dille en peper en zout toevoegen.

Na ongeveer 10 minuten het kookvocht bij het mengsel van inktvis en tomaat doen en het geheel aan de kook brengen. Zodra de saus kookt de pasta toevoegen en in de saus gaar koken. Regelmatig roeren en indien nodig wat kokend water toevoegen. Als de pasta gaar is de pan van het vuur halen.

Advertenties
%d bloggers liken dit: