Ingrediënten:
- 500 gram halfomgehakt
- 200 gram Spinazie (diepvries)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 1 theelepel Uienpoeder
- 200 gram Feta
- 375 gram Bloem
- 2 Eieren
- 1 eetlepel Olijfolie
- 1.5 theelepel Knoflookpoeder
- 180 ml Water (lauw)
Benodigdheden:
Mixer met deeghaken
Oven
Mini Cupcake vorm ( 24 vakjes )
Mengkom (2)
Bak spray
Zeef
Magnetron
Voorbereiding:
- Verwarm de oven op 200 graden
- Mix de bloem, de eieren, olijfolie, knoflookpoeder en het water tot een kleverig deeg. Zet deze nu apart voor een halfuur.
- Ontdooi de spinazie in de magnetron ( 2 á 3 min ) en druk het vocht uit in de zeef
Bereiding:
Verkruimel de feta en meng dit met de overige ingrediënten en de uitgelekte spinazie in een kom.
Maak nu steeds van 1/2 eetlepel van het gehaktmengsel een balletjes. Maak zo 24 balletjes.
Spray de muffinvorm in.
Verdeel het deeg in 24 gelijke stukken. Maak er balletjes van en leg deze in de vormpjes.
Druk nu één balletje deeg zo uit dat er een kuiltje ontstaat. Zorg ook dat het hele bakje van de muffin goed is opgevuld met deegLeg in dit kuiltje snel een balletje, want het deeg vormt zich snel weer terugDoe dit 24 keer
Bak nu bakjes met balletje af voor 20 min in de oven.
Na het bakken zijn ze makkelijk uit het vormpje te wippen met een vork of lepel.
Categorieën:Grieks, Mezedes, Rundvlees, Varkensvlees