Grieks

Griekse Zalmpakketjes


Zalm in bladerdeeg

Ingrediënten: Voor 2 personen

  • 2 zalmfilets
  • Handvol pijnboompitten
  • 100 gram spinazie, gewassen
  • 150 gram feta
  • Handvol verse basilicumblaadjes
  • 2 eetlepels honing
  • 4 blaadjes bladerdeeg/filodeeg
  • 300 gram groene asperges

Voorbereiding:

  • Laat het bladerdeeg/filodeeg ontdooien. Als je bladerdeeg gebruikt, rol de plakjes dan wat dunner uit.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Slink de spinazie in een droge koekenpan tot deze donkergroen en slap is. Knijp het overtollige vocht uit de spinazie.
  • Rooster in dezelfde koekenpan de pijnboompitten tot deze goudbruin zijn.

 

Bereiding:

Doe pijnboompitten, spinazie, feta, basilicum en honing in een keukenmachine en pureer tot een gladde massa.
Snijd de zalmfilets overdwars in twee stukken zodat je deze bovenop elkaar kan leggen. Besmeer een stukje bladerdeeg/filodeeg met het spinaziemengsel. Leg hierop een stuk zalmfilet. Besmeer dit met het spinaziemengsel en leg er de tweede helft van de zalmfilet. Besmeer ook dit stuk weer en leg hier het tweede vel bladerdeeg/filodeeg op. Knijp de randjes van het bladerdeeg samen of rol het filodeegpakketje tot deze helemaal afgesloten is. Bak ongeveer 20-25 minuten in de oven.

Serveertip:

Snijd de onderkantjes van de groene asperges en was deze goed om al het zand af te spoelen. Besmeer met een dun laagje olijfolie en grill op hoog vuur in de grillpan.
Serveer de asperges met daar bovenop het zalmpakketje.

Naar een recept van Denise van der Veeken-Kitzman

Advertenties

Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Vis

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.