Naar een recept van Denise van der Veeken-Kitzman
Ingrediënten voor 10 bladerdeegcarré’s
- artisjokharten uit blik, in stukjes gesneden
- 400 gram verse spinazie
- bol (buffel) mozzarella, in stukjes gesneden of gescheurd
- 200 gram feta, verkruimeld
- rode paprika in kleine stukjes gesneden
- 3 eetlepels mayonaise
- knoflookteen, geperst
- zout en peper
- 10 plakjes bladerdeeg
- 1 ei, losgeklopt
Voorbereiding:
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Bedek de bakplaat met een vel bakpapier. Leg hierop de plakjes bladerdeeg zodat ze kunnen ontdooien.
- Snij de groenten in kleine stukjes
- Verbrokkel de feta
Bereiding:
Meng de artisjok, mozzarella, feta, paprika, mayonaise in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de spinazie heel kort in een eetlepel olijfolie tot het iets begint te slinken. Pers hierboven de knoflook en bak het heel kort mee.
Voeg dit bij de andere ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
Schep een bergje in het midden van het bladerdeegplakje en vouw de punten maar elkaar.
Bestrijk de punten met een kwastje met het losgeklopte ei.
Draai de oven terug op 200°C en bak de carré’s af in ongeveer 25 minuten totdat de punten mooi goudbruin zijn.
Tips:
Je kunt natuurlijk eindeloos veel variaties maken door een vulling naar smaak te maken. Bijvoorbeeld: broccoli, zalm, dille en crème fraiche.