Grieks

Hartige Griekse bladerdeegcarre’s


FB_IMG_1494322939077

Naar een recept van Denise van der Veeken-Kitzman

Ingrediënten voor 10 bladerdeegcarré’s

  • artisjokharten uit blik, in stukjes gesneden
  • 400 gram verse spinazie
  • bol (buffel) mozzarella, in stukjes gesneden of gescheurd
  • 200 gram feta, verkruimeld
  • rode paprika in kleine stukjes gesneden
  • 3 eetlepels mayonaise
  • knoflookteen, geperst
  • zout en peper
  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei, losgeklopt

Voorbereiding:

  • Verwarm de oven voor op 225 °C.
  • Bedek de bakplaat met een vel bakpapier. Leg hierop de plakjes bladerdeeg zodat ze kunnen ontdooien.
  • Snij de groenten in kleine stukjes
  • Verbrokkel de feta

Bereiding:

Meng de artisjok, mozzarella, feta, paprika, mayonaise in een kom. Breng op smaak met peper en zout.
Bak de spinazie heel kort in een eetlepel olijfolie tot het iets begint te slinken. Pers hierboven de knoflook en bak het heel kort mee.
Voeg dit bij de andere ingrediënten en meng alles goed door elkaar.
Schep een bergje in het midden van het bladerdeegplakje en vouw de punten maar elkaar.
Bestrijk de punten met een kwastje met het losgeklopte ei.
Draai de oven terug op 200°C en bak de carré’s af in ongeveer 25 minuten totdat de punten mooi goudbruin zijn.

Tips:

Je kunt natuurlijk eindeloos veel variaties maken door een vulling naar smaak te maken. Bijvoorbeeld: broccoli, zalm, dille en crème fraiche.

Categorieën:Grieks, Mezedes, Zuivel

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.