Lekker snel en simpel en klaar in 20 minuten
Ingrediënten; 2 personen
- 1 kop basmatirijst
- 250 gram wok garnalen
- 1 prei
- 1 paprika
- 1 rode ui
- 75 gram taugé
- 150 gram savooie kool of paksoi
- 1 teen knoflook
- 4 eetlepels wok olie
- 2 cm gember, geraspt of 4 eetlepels gembersiroop
- 3 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel suiker
- 1 eetlepel verse koriander
Voorbereiding;
- maak de prei schoon en snij door de helft en daarna in kleine reepjes
- snij de paprika, rode ui en savooie kool klein
- Hak de koriander klein
- maak van de gember, sojasaus en suiker een boemboe saus
Bereiding;
Kook de rijst in 8 minuten gaar. Doe de klein gehakte koriander door de rijst en laat even 5 minuten uitstomen. In die 5 minuten wok je de garnalen ( 2 minuten), in 2 eetlepels wokolie, op zeer hoog vuur en doe je op het laatst de uitgeperste knoflook erbij. Haal de garnalen uit de pan en hou ze warm. Doe de overig wokolie in de pan en laat goed heet worden. Doe vervolgens de groenten erbij en wok dit (3 minuten), al omscheppend, heet. In de laatste minuut de boemboe erbij en schep dit nog even 1 minuut door. Voeg de garnalen en de rijst toe en verwarm dit nog 1 á 2 minuutjes al omscheppend om.
Serveer tip;
Doe er eventueel nog wat omelet reepjes bij. En voor een beetje meer pit kun je er een rode peper doorheen snipperen.
Wijntip;
Vraag even na bij “Wijnen aan de Maas” leveringen zijn binnen 2 tot 5 dagen in huis.
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Wok gerechten, Zeevruchten