Voorwoord;
Dit gerecht komt eigenlijk op als het echt mooi weer is het is simpel, eenvoudig en erg lekker
Ingredienten;
- 4 stuks zalmmoten
- zout en peper
- 4 eetl citroensap
- 4 eetl Olijfolie
- 1 eetl. Balsamico azijn
- 1 eetl. honing
- 4 tenen knoflook (fijn gehakt)
- 2 rode uien in vieren gesneden
- 2 venkelknollen in vieren gesneden
- 16 tot 20 trostomaatjes
Voorbereiding;
- snij de ui in kwartjes
- hak de knoflook fijn
- Snij de radijs in de helft en maak er fijne plakjes van (ipv Venkel door de helft en in fijne plakken)
- doe de olijfolie, balsamicoazijn, honing, fijn gehakte knoflook en citroensap in een schaal en maak dit op smaak met peper en zout
- Doe de zalmmootjes peper en zouten en zet weg
- voorverwarm de oven op 220 gr
Bereiding;
Doe de ui, venkel (radijs) tomaatjes in een kom en schep het oliemengsel er door. Leg vervolgens het groenten mengsel op een bakplaat en zet dit 10 minuten in de voorverwarmde oven. Hierna leg je de zalmmoten tussen het groentenmengsel en zet deze nog even in de oven ( 15 minuten) laat deze daarna even rusten.
Serveer tip;
Doe net als ik, i.p.v. venkel ( die had ik niet in huis) radijs snijden, het heeft een beetje dezelfde smaak. En lekker geroosterde aardappels erbij. Of serveer het met geroosterde groenten en rijst of couscous. Of doe net als ik te gelijkertijd met de zalm de groene asperges erbij roosteren. Een stukje time managament. Alles is te gelijk klaar.
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Vis