Grieks

Pita Gyros


Ingredienten

 

Benodigdheden voor de Pita
750 gr. Tarwebloem
1 zakje Gedroogde gistkorrels
2 tl. Zout
2 eetl. Olijfolie

Benodigdheden voor de Gyros
700 gr. Lamsvlees
2 tl. Oregano
1,5 tl. Tijm
0,5 tl Komijn
1 tl. Rozemarijn
2,5 tl. Paprikapoeder
3 tl Knoflook ( poeder )
3 tl Laurierblad ( poeder )
2 tl Cayennepeper
10 gr. zout

Heerlijke Griekse snack

Voorbereiding

Zeef de bloem in een kom, schep er de gistkorrels en het zout door. Voeg de olie toe en schenk er ruim 4 dl. lauw water bij. Kneed hiervan een soepel deeg en dat het niet meer aan de handen plakt. Verdeel het deeg in 12 stukken. Rol elk stuk tot een bal, en rol deze uit tot een ovaal met een lengte van ongeveer 18 cm. Leg de stukken naast elkaar op een met bloem bestrooide aanrecht. Dek het geheel af met een handdoek, en laat dit 1 uur rijzen tot het volume verdubbeld is. Verwarm de oven voor op 240 graden C. Bestrijk 2 bakplaten met wat olie en laat die in de oven heet worden. Leg de broodjes op de bakplaat en besprenkel ze met een klein beetje water. Bak ze in 7 min. bijna gaar. ( afhankelijk van de oven ) De broodjes daarna afbakken in een oven, grill, barbecue, broodrooster of tosti ijzer.

Bereidingswijze

Maak het lamsvlees droog met keukenpapier en snij het in dunne plakken. Meng alle kruiden goed door elkaar, en bestrooi er het vlees mee. Zorg dat de kruiden goed over het vlees zijn verdeeld en laat het een nachtje intrekken. Doe het vlees aan de spies rijgen. Stook de kolen op en doe die in het rooster zet de spies in de beugel en laat het langzaam grillen. Kwast zo nu en dan het vlees met het opgevangen vet. Heb je geen grill? maxresdefaultVerwarm dan in een wok of braadpan wat zonnebloemolie en bak het vlees in twee keer mooi van kleur. ( Als men het in een keer zou bakken dan wordt de temperatuur van de zonnebloemolie te laag. ) Doe het vlees zolang in een vergiet. Bestrijk de pitta broodjes met olijf olie en doe er wat zout en paprika poeder op en bak deze in een oven , grillplaat of tosti ijzer. Bak het vlees verder af tot het knapperig is.

Serveertips

Serveer dit met wat knoflooksaus een salade.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.