Ingredienten
- 1 rode ui, grof gehakt
- 600 g aardappelen, in blokjes gesneden
- 500 lamsvlees (lamsbout of stuk van de schouder) in stukjes gesneden
- 2 el gehakte platte peterselie
- 1 1/2 tl komijn- of karwijzaad
- 60 ml olijfolie
- 2 of 3 rijpe tomaten, in dikke plakken
- 25 g boter, in blokjes.
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bereiding
Doe de ui, de aardappelen en het lamsvlees in een diepe braadslee/ovenschotel. Strooi er wat zout en peper over. Voeg de peterselie, de komijn en de olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Leg de tomatenplakjes er in één enkele laag bovenop en strooi er wat zout over. Verdeel de boter over de bovenkant en schenk ca 70 ml water langs de randen van de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de oven; beweeg tussendoor de schaal een paar keer heen en weer en lepel wat van het vocht over de bovenkant.
Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur tot 200 graden en laat de schaal er nog zo’n 30 – 40 minuten in staan (keer halverwege het lamsvlees) en check of het vlees en de aardappelen gaar zijn en de aardappelen ook een beetje bruin. Het vocht is dan grotendeels ingekookt.
Serveertip
Serveer warm of op kamertemperatuur. Je kunt er een groene groente of wat salade bij eten.
Wijnadvies
Wil je de juiste wijn bij je gerecht? Vraag het even na bij Wijnen aan de Maas
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Lamsvlees, Ovenschotel, Recepten per Land