Grieks

Arnaki me patates ( lamsvlees met aardappelen)


tumblr_inline_okk4f19LFq1sndc7c_500

Ingredienten

  • 1 rode ui, grof gehakt
  • 600 g aardappelen, in blokjes gesneden
  • 500 lamsvlees (lamsbout of stuk van de schouder) in stukjes gesneden
  • 2 el gehakte platte peterselie
  • 1 1/2 tl komijn- of karwijzaad
  • 60 ml olijfolie
  • 2 of 3 rijpe tomaten, in dikke plakken
  • 25 g boter, in blokjes.

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Bereiding

Doe de ui, de aardappelen en het lamsvlees in een diepe braadslee/ovenschotel. Strooi er wat zout en peper over. Voeg de peterselie, de komijn en de olijfolie toe en meng het goed door elkaar. Leg de tomatenplakjes er in één enkele laag bovenop en strooi er wat zout over. Verdeel de boter over de bovenkant en schenk ca 70 ml water langs de randen van de schaal. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet 2 uur in de oven; beweeg tussendoor de schaal een paar keer heen en weer en lepel wat van het vocht over de bovenkant.

Verwijder het folie, verhoog de oventemperatuur tot 200 graden en laat de schaal er nog zo’n 30 – 40 minuten in staan (keer halverwege het lamsvlees) en check of het vlees en de aardappelen gaar zijn en de aardappelen ook een beetje bruin. Het vocht is dan grotendeels ingekookt.

Serveertip

Serveer warm of op kamertemperatuur. Je kunt er een groene groente of wat salade bij eten.

Wijnadvies

Wil je de juiste wijn bij je gerecht? Vraag het even na bij Wijnen aan de Maas

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.