Grieks

Fasolada (Griekse bonen soep met Feta)


Fasolada

Uitleg;

In deze Griekse soep gaan lekker veel groenten. De witte bonen vullen goed en zorgen ervoor dat je niet snel weer honger zult krijgen. Dat is het mooie van peulvruchten; weinig calorieën, lang een gevuld gevoel (dus dan snaai je ‘s avonds niet zo snel) en vanwege de vezels zijn ze nog goed voor de stoelgang ook. Ik zorg ervoor dat wij regelmatig peulvruchten eten. Omdat je er alle kanten mee uit kunt, is dat ook totaal geen straf.

Deze maaltijdsoep is lekker met stevig bruin brood vol zaadjes en een lik roomboter.

Ingrediënten

(4 personen)

  • 2 eetlepels olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 winterwortel (200-250 gram), in kwart plakken
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 blik (400 gram) tomatenblokjes
  • 750 milliliter bouillon (vlees of groente)
  • 1 laurierblad
  • halve eetlepel tijm
  • 1 pond witte bonen
  • zout en peper, naar smaak
  • 100 gram feta
  • enkele takjes peterselie, alleen het blad

Voorbereiding

Laat de witte bonen een nachtje wellen en kook ze daarna een uurtje voor gebruik.

Griekse soep maken

  1. Verhit de olie in een pan. Bak de ui en de winterwortel totdat de ui glazig ziet. Voeg de bleekselderij toe en bak 2 minuten. Voeg de knoflook toe en bak een halve minuut.
  2. Voeg tomatenblokjes (inclusief sap), bouillon, laurierblad en tijm toe. Laat 10-15 minuten pruttelen op half hoog vuur. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel ze af. Voeg toe aan de soep en laat ze 5 minuten meepruttelen. Proef een stukje wortel. Als deze gaar is, is de soep klaar. Breng zo nodig op smaak met zout en peper.
  3. Schep de soep in kommen of op borden. Brokkel er de feta overheen. Maak af met gescheurd of gesneden peterselieblad.

Categorieën:Grieks, Recepten per Land, Soep

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.