Ingredienten
- 500 gr. Linze
- 2 Uien fijn gehakt
- 3 teentjes Knoflook
- 400 gr. tomatenblokjes
- 2 a 3 laurierblaadjes
- 1/2 kopje olijf olie
- 2 wortels, in kleine blokjes gesneden
- zout
- vers gemalen peper
- een beetje natuur azijn
Bereiding
Maak de linzen schoon en spoel ze goed door in een vergiet. Kook ze daarna 10 minuten in ruim water en giet ze af. Doe in een soeppan de olijfolie en fruit de uien zachtjes glazig. Vervolgens de linzen, wortels en knoflook erbij en roer dit nog even 2 a 3 minuten mee.
Doe vervolgens de tomatenblokjes erbij en roer dit nog even mee. Voeg 1 1/2 liter water en de laurierblaadjes toe en kook de soep tot de linzen en groenten gaar zijn (ongeveer een uur). Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe voor het serveren een beetje azijn in de soep.
Serveertip
Doe er eventueel wat fijn gesneden Griekse worstjes en wat feta door. Lekker met vers gebakken brood.
Categorieën:Grieks, Recepten per Land, Soep, Varkensvlees