Naar een recept van Sancha Schuurs
Bieten-feta dip
- 2 grote gekookte rode bieten, na het koken even roosteren in de grillpan voor een wat zoetere smaak
- 200 gram feta
- 2 el Griekse yoghurt
- ½bosje fijngehakte peterselie of dille (wat je het lekkerste vindt)
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine, rode ui
- olijfolie
Bereiding:
Doe bieten, feta en yoghurt in de keukenmachine. Pureer tot een zo glad mogelijk mengsel. Voeg de fijngehakte kruiden toe. Snij de ui heel fijn en voeg toe. Knijp de knoflook er met een knoflookpers boven uit. Roer goed door. Laat een paar uur opstijven in de koelkast voor je het serveert. Bestrooi voor het serveren met extra peterselie of dille en verkruimel er nog wat feta overheen. Maak af met een scheutje goede extra vergine olijfolie.
Gebruik om te dippen of als spread op (warm) brood.
Categorieën:Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Vegetarisch