Grieks

Bieten-feta dip


FB_IMG_1495980793765Naar een recept van Sancha Schuurs

Bieten-feta dip20160620_140912

  • 2 grote gekookte rode bieten, na het koken even roosteren in de grillpan voor een wat zoetere smaak
  • 200 gram feta
  • 2 el Griekse yoghurt
  • ½bosje fijngehakte peterselie of dille (wat je het lekkerste vindt)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine, rode ui
  • olijfolie

Bereiding:

Doe bieten, feta en yoghurt in de keukenmachine. Pureer tot een zo glad mogelijk mengsel. Voeg de fijngehakte kruiden toe. Snij de ui heel fijn en voeg toe. Knijp de knoflook er met een knoflookpers boven uit. Roer goed door. Laat een paar uur opstijven in de koelkast voor je het serveert. Bestrooi voor het serveren met extra peterselie of dille en verkruimel er nog wat feta overheen. Maak af met een scheutje goede extra vergine olijfolie.

Gebruik om te dippen of als spread op (warm) brood.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.