country recipes Greek mezedes Vegan

Bieten tzatziki

cid1428_falafel-rodebiet-tzatziki_619x310Dit gerecht komt uit de keuken van George Calombaris en heeft het op zijn menu kaart gestaan in de Press Club Australie. Het is erg lekker ziet er goed uit en is ook heerlijk als bietendip met een stukje brood

Ingrediënten

  • 1 grote rode biet
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gr Griekse yoghurt
  • Sap van ½ citroen
  • 2 ½ el extra vergine olijfolie
  • ¼ bosje koriander (grof gehakt)
  • 1 bosje dille (sprietjes geplukt en grof gehakt)
  • vers gemalen zwarte peper

Bereiding”

verwarm de oven voor tot 180 °C

Kruid de biet voor de tzatziki licht met zout, en wikkel hem dan in aluminiumfolie en doe ze 35 minuten in de oven zodat ze mooi gaar en zacht zijn. Wikkel ook de knoflook in aluminiumfolie en leg die de eerste tien minuten in de oven en haal ze er dan uit en laat afkoelen. Rasp de afgekoelde biet boven een kaasdoek en druk het overtollige vocht eruit.

Doe de Griekse yoghurt in een kaasdoek en druk het vocht eruit tot je een dikke lobbige massa krijgt (hangop).

Draai de biet, knoflook en yoghurt in een keukenmachine tot een gladde massa. Voeg het citroensap en olijfolie toe en draai opnieuw. Stort het bieten mengsel in een kom en spatel de koriander en dille erdoor. Breng op smaak met peper en zout.

Serveertip

Lekker bij een barbecue20170527_173411

Follow Me!
%d bloggers like this: