Grieks

Kale chips met steranijs zout


Boerenkoolchips1

Deze snack is geweldig met een ijskoud biertje, maar geven ook veel smaak en textuur aan een salade. Je krijgt het beste resultaat als je de chips met het steranijszout bestrooid zodra ze uit de olie komen.

Ingrediënten

  • 2 stuks steranijs
  • 2 el gemalen zeezout
  • 2 ltr plantaardige olie
  • 1 struik bloemkool

bereiding

Stamp de steranijs in een vijzel tot fijn poeder. Voeg het zeezout toe en meng het goed.

Verhit de plantaardige olie in een friteuse tot 150 °C

Haal intussen het boerenkoolblad van de stengelen snijd het in hapklare stukken, maar laat het blad zo grof mogelijk. Was en droog het zorgvuldig.

Frituur de stukken boerenkool in porties in 2 minuten krokant maar nog fel groen. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Strooi er sternaijszout over en serveer direct.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.