Deze snack is geweldig met een ijskoud biertje, maar geven ook veel smaak en textuur aan een salade. Je krijgt het beste resultaat als je de chips met het steranijszout bestrooid zodra ze uit de olie komen.
Ingrediënten
- 2 stuks steranijs
- 2 el gemalen zeezout
- 2 ltr plantaardige olie
- 1 struik bloemkool
bereiding
Stamp de steranijs in een vijzel tot fijn poeder. Voeg het zeezout toe en meng het goed.
Verhit de plantaardige olie in een friteuse tot 150 °C
Haal intussen het boerenkoolblad van de stengelen snijd het in hapklare stukken, maar laat het blad zo grof mogelijk. Was en droog het zorgvuldig.
Frituur de stukken boerenkool in porties in 2 minuten krokant maar nog fel groen. Haal ze uit de olie met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een stuk keukenpapier. Strooi er sternaijszout over en serveer direct.
Categorieën:Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Vegetarisch