naar een recept van Leon Ouwe
Ingrediënten
- 2 uien
- 3 knoflook
- 400 gr runder sukadelappen
- bloem
- 3 tomaten
- 2 gekookte eieren
- 150 gr haricotverts
- 3 theelepels kerriepoeder(masala)
- 1 theelepel chilipoeder
- 2 el wittewijnazijn
- 2 el olijfolie
Voorbereiding
- Snij de uien in halve ringen
- hak de knoflook fijn
- snij de sukadelappen in de dunne reepjes
- pel de eieren en frituur deze 3 minuten zodat ze krokant zijn
Bereiding
Neem een grote pan en fruit de uien in de olijfolie, op een matig vuur, zachtjes aan tot ze glazig zijn. Doe de knoflook er op het laatst 1 minuutje bij. Doe ondertussen de runderreepjes in de bloem, met wat peper en zout rollen. Voeg de sukade reepjes toe en bak ze tot ze mooi bruin zijn. Vervolgens de droge kruiden toevoegen en bak deze nog even lekker mee zodat de smaken er lekker intrekken. Doe de eieren erin en blus af met 4 kopjes runderbouillon tot het vlees onder staat en voeg de azijn toe en laat dit 2 uur zachtjes pruttelen. Een petroleumstelletje is hiervoor een uitkomst.
Blancheer ondertussen de haricotverts en snij de tomaten in partjes Na 2 uur stoven is de sukade heerlijk zacht geworden voeg dan de haricotsverts en de tomaten toe en laat nog 5 á 10 minuutjes mee pruttelen tot de saus heerlijk is ingedikt.
Serveertips
Dit gerecht smaakt uitstekend met gekookte aardappelen, geroosterde aardappelen of met rijst. En indien voorhanden een knoflookworstje mee laten pruttelen is geen slechte keus.
Categorieën:Eigen recepten, Hoofdgerecht, Proteïnen, Recepten per Land, Rundvlees