country recipes Greek pasta Salades Vegan

Griekse pasta salade met knoflooktomaatjes

Griekse-pasta-met-tomaatjes-uit-de-oven

Griekse pasta met knoflooktomaatjes

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 180 gram pasta
  • 10 kleine tomaatjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 courgette
  • olijven
  • feta
  • peper en zout
  • olijfolie

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180ºC. Leg de tomaatjes in een ingevette ovenschaal, bestrooi met peper en zout en uitgeperste knoflook. Giet er een beetje extra olijfolie overheen. Verwarm de tomaatjes 20 minuten in de oven.

Kook de pasta gaar. Snijd de courgette in plakjes en halveer deze. Meng ze in een kom met een beetje peper, zout en olijfolie. Verwarm een grillpan (of koekenpan) op het vuur en grill de halve plakjes courgette om en om. Snijd de olijven doormidden en verkruimel de feta.

Haal de tomaatjes uit de oven en plet ze met een vork een beetje fijn (pas op voor het vocht dat er uit komt). Eventueel kun je ze doormidden snijden. Roer de tomaatjes en het vocht door de nog warme pasta. Meng dit vervolgens met de gebakken courgette, olijven en verkruimelde feta.

Follow Me!
%d bloggers like this: