Barbeque

Lamskebabs met bulgur en Griekse yoghurt


6652_lamskebabs-met-kruidige-bulgur-en-griekse-yoghurt_1482828543-1920x1280

Uitleg;

Een heerlijk gerecht dat je meeneemt naar het Midden-Oosten. Deze lamskebabs zijn lekker kruidig en verrassend van smaak.

INGREDIËNTEN

  • 150 g bulgur
  • 1 rode ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tomaat
  • 10 g munt
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g lamsgehakt
  • 1 el komijn
  • 100 ml Griekse yoghurt
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bulgur in een kom en schenk er 250 milliliter kokend water bij. Dek af en laat 15-20 minuten staan.
  2. Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de tomaten in fijne blokjes. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de peterselie fijn.
  3. Meng het lamsgehakt met de knoflook, de komijn en de helft van de rode ui. Kruid bij met peper en zout. Schep er dan 3 eetlepels van de bulgur bij en meng goed met vochtige handen.
  4. Vorm 4 ‘worstjes’ uit het gehakt en steek ze op een satéstokje. Laat even rusten in de koelkast.
  5. Meng de tomaat met de munt, de peterselie en de overige rode ui. Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie en kruid bij met peper en zout.
  6. Verhit een grote pan op een hoog vuur. Bak de kebabs 5 minuten aan in 1 eetlepel olijfolie en draai ze regelmatig om. Leg de lamskebabs in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
  7. Meng de bulgur met de tomatenmengeling en kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden en schik er de kebabs over. Serveer met de yoghurtdressing.

Categorieën:Barbeque, Recepten per Land

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.