Uitleg;
Een heerlijk gerecht dat je meeneemt naar het Midden-Oosten. Deze lamskebabs zijn lekker kruidig en verrassend van smaak.
INGREDIËNTEN
- 150 g bulgur
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- 1 tomaat
- 10 g munt
- 10 g bladpeterselie
- 300 g lamsgehakt
- 1 el komijn
- 100 ml Griekse yoghurt
- 2 el olijfolie
- peper en zout
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Doe de bulgur in een kom en schenk er 250 milliliter kokend water bij. Dek af en laat 15-20 minuten staan.
- Snij de ui fijn en pers het teentje knoflook. Snij de tomaten in fijne blokjes. Pluk de blaadjes munt en snij fijn. Snij de peterselie fijn.
- Meng het lamsgehakt met de knoflook, de komijn en de helft van de rode ui. Kruid bij met peper en zout. Schep er dan 3 eetlepels van de bulgur bij en meng goed met vochtige handen.
- Vorm 4 ‘worstjes’ uit het gehakt en steek ze op een satéstokje. Laat even rusten in de koelkast.
- Meng de tomaat met de munt, de peterselie en de overige rode ui. Meng de yoghurt met 1 eetlepel olijfolie en kruid bij met peper en zout.
- Verhit een grote pan op een hoog vuur. Bak de kebabs 5 minuten aan in 1 eetlepel olijfolie en draai ze regelmatig om. Leg de lamskebabs in een ovenschaal en zet 8-10 minuten in de oven tot ze gaar zijn.
- Meng de bulgur met de tomatenmengeling en kruid bij met peper en zout. Verdeel over de borden en schik er de kebabs over. Serveer met de yoghurtdressing.
Categorieën:Barbeque, Recepten per Land