INGREDIËNTEN
- 600 g scampi’s, gepeld en schoongemaakt
- 200 g basmatirijst
- 1 rode paprika, in fijne reepjes
- 1 gele paprika, in fijne reepjes
- 200 g peultjes, schoongemaakt
- 1 wortel, in fijne reepjes
- 1 bosje lente-uitje, in stukjes
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 400 ml groentebouillon
- 600 ml kokosmelk
- 1 kl gember, geraspt
- 3 el koriander, fijngehakt
- 1 limoen, geraspt
- 1 el currypasta
- 1 el zonnebloemolie
- peper en zout
BEREIDING
- Verhit wat olie in een wok. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de knoflook en de gember toe, bak nog even mee. Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij. Breng aan de kook.
- Voeg de scampis en de groenten toe. Laat op een zacht vuur gaar sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de gehakte koriander door.
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de geraspte limoenschil door.
- Serveer het stoofpotje met de rijst. Werk af met plukjes koriander.
Categorieën:Chinees, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Schaaldieren, Wok gerechten
Hoi Daniël,
Een heerlijk gerecht.
Welke currypasta gebruik je?
Groetjes,
Manolito
LikeLike
Rode curry gebruik ik
LikeLike