Chinees

Oosters stoofpotje van scampis en groenten


4161_1444743422-1920x1280

INGREDIËNTEN

  • 600 g scampi’s, gepeld en schoongemaakt
  • 200 g basmatirijst
  • 1 rode paprika, in fijne reepjes
  • 1 gele paprika, in fijne reepjes
  • 200 g peultjes, schoongemaakt
  • 1 wortel, in fijne reepjes
  • 1 bosje lente-uitje, in stukjes
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 400 ml groentebouillon
  • 600 ml kokosmelk
  • 1 kl gember, geraspt
  • 3 el koriander, fijngehakt
  • 1 limoen, geraspt
  • 1 el currypasta
  • 1 el zonnebloemolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit wat olie in een wok. Voeg de currypasta toe en roerbak 2 minuten, tot de geuren vrijkomen. Voeg de knoflook en de gember toe, bak nog even mee. Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij. Breng aan de kook.
  2. Voeg de scampis en de groenten toe. Laat op een zacht vuur gaar sudderen. Breng op smaak met peper en zout. Roer er de gehakte koriander door.
  3. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer er de geraspte limoenschil door.
  4. Serveer het stoofpotje met de rijst. Werk af met plukjes koriander.

2 antwoorden »

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.