
Een lekkere lichte vegetarische pasta met een originele pesto van geroosterde paprika, peterselie en cashewnoten. Een penne om mee te scoren!
INGREDIËNTEN
- 250 g volkoren penne, ongekookt
- 2 rode paprika’s, in repen
- 75 g ongezouten cashewnoten
- 50 g parmezaanschilfers
- 1 teentje knoflook
- 2 el olijfolie extra vierge
- 1 bosje peterselie, en extra voor afwerking
- peper en zout
BEREIDING
- Kook de penne gaar.
- Rooster de paprika’s op de grill.
- Mix in de blender de geroosterde paprika’s samen met de peterselie, de cashewnoten, de knoflook en de olijfolie. Kruid met peper en zout en meng er de parmezaanschilfers door.
- Giet de pasta af en roer er de pesto door. Laat 1 minuut samen opwarmen. Garneer met extra peterselie.
Categorieën:Italiaans, Pasta, Recepten per Land, Vegetarisch, Zuivel