INGREDIËNTEN
- 600 g scampi’s, gepeld en schoongemaakt
- 500 g tagliatelle
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 400 ml visbouillon
- 3 el Noilly Prat
- 200 ml room
- 1 el olijfolie
- 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 el dragon, fijngehakt
- 1 el bieslook, fijngehakt
- 1 el kervel, fijngehakt
- peper en zout
BEREIDING
- Verhit wat olijfolie in een pan en bak de scampi’s kort aan. Voeg de knoflook toe. Kruid met peper en zout en blus met de vermout. Schep de scampi’s uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Schenk de bouillon en de room in de pan van de scampi’s. Voeg de kruiden toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng eventueel verder op smaak.
- Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
- Meng de pasta en de scampi’s door de saus. Verdeel in porties over warme borden en werk af met bieslook of kruiden naar smaak.
Categorieën:Italiaans, Pasta, Recepten per Land, Schaaldieren