Italiaans

Tagliatelle met scampi’s in kruidensaus


4512_1444746782-1920x1280

INGREDIËNTEN

  • 600 g scampi’s, gepeld en schoongemaakt
  • 500 g tagliatelle
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 400 ml visbouillon
  • 3 el Noilly Prat
  • 200 ml room
  • 1 el olijfolie
  • 1 el peterselie, fijngehakt
  • 1 el dragon, fijngehakt
  • 1 el bieslook, fijngehakt
  • 1 el kervel, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verhit wat olijfolie in een pan en bak de scampi’s kort aan. Voeg de knoflook toe. Kruid met peper en zout en blus met de vermout. Schep de scampi’s uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.
  2. Schenk de bouillon en de room in de pan van de scampi’s. Voeg de kruiden toe en laat inkoken tot sausdikte. Breng eventueel verder op smaak.
  3. Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken.
  4. Meng de pasta en de scampi’s door de saus. Verdeel in porties over warme borden en werk af met bieslook of kruiden naar smaak.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.