Ingrediënten
- Grote krop andijvie;
- 1 ui,
- halve groene paprika,
- tomatenpuree (of sugosaus)
- 2 ons spekreepjes of 3 ons rundergehakt
- 100 gr champignons
- 1 bakje pijnboompitten,
- basilicum en/of italiaanse kruiden
- een paar lepels rode pesto
- 250 gr tagliatella of andere
Voorbereiding
De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Andijvie wassen en heel fijn snijden. Ui, paprika, en champignons klein snijden.
Bereidingswijze
Als eerste het water voor de pasta opzetten.In een hapjespan de spekreepjes of gehakt met de ui bakken, champignons en paprika toevoegen en even meebakken. tomatensaus, peper, basilicum(droog) en of italianse kruiden toevoegen. Als de pasta nog 3 minuten moet koken de andijvie en een gedeelte van de pijnboompitten toevoegen. Als laatste als de pan van het vuur is de pesto erdoor roeren.
Serveertips
Een salade van sla, tomaat, rucola en pijnboompitten. Een schaaltje met geraspte parmezaansekaas erbij en smullen maar
Eventueel is een lekker glas wijn erbij ook een uitkomst, vraag even na aan Wijn aan de Maas. Martin gaat je de juiste adviseren.
Categorieën:Italiaans, Pasta, Recepten per Land, Rundvlees, Varkensvlees