Italiaans

Andijvie anders


 20170610_181718

Ingrediënten

  • Grote krop andijvie;
  • 1 ui,
  • halve groene paprika,
  • tomatenpuree (of sugosaus)
  • 2 ons spekreepjes of 3 ons rundergehakt
  • 100 gr champignons
  • 1 bakje pijnboompitten,
  • basilicum en/of italiaanse kruiden
  • een paar lepels rode pesto
  • 250 gr tagliatella of andere

Voorbereiding

De pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin roosteren. Andijvie wassen en heel fijn snijden. Ui, paprika, en champignons klein snijden.

Als eerste het water voor de pasta opzetten.In een hapjespan de spekreepjes of gehakt met de ui bakken, champignons en paprika toevoegen en even meebakken. tomatensaus, peper, basilicum(droog) en of italianse kruiden toevoegen. Als de pasta nog 3 minuten moet koken de andijvie en een gedeelte van de pijnboompitten toevoegen. Als laatste als de pan van het vuur is de pesto erdoor roeren.

Serveertips

Een salade van sla, tomaat, rucola en pijnboompitten. Een schaaltje met geraspte parmezaansekaas erbij en smullen maar

Eventueel is een lekker glas wijn erbij ook een uitkomst, vraag even na aan Wijn aan de Maas.  Martin gaat je de juiste adviseren.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.