Bijgerechten

Koutopolou salata


Griekse-kipsalade_1

Uitleg;

Gewoon een hele fijne salade met kip. Een beetje Grieks georiënteerd, vandaar de naam. Net even anders door de toevoeging van olijven, feta en rode biet. Je kunt er ook nog eens alle kanten mee op. Eet het als lichte avondmaaltijd en bewaar de restjes voor de volgende dag als lunch.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

  • 1 kipfilet
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 komkommer
  • 1 gekookte rode biet
  • 2 tomaten
  • 100 gr Feta
  • 2el grote groene olijven
  • 1 handvol peterselie en muntblaadjes
  • flinke scheut (Griekse) olijfolie extra vergine
  • (gerookt) zeezout
  • zwarte peper

 

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

Kook de kipfilet gaar in kokend water met zout en 2 gepelde knoflookteentjes, dit duurt ongeveer 10-15 minuten. Laat de kipfilet daarna iets afkoelen op een plankje.

Snijd in de tussentijd de komkommer in dunne halve maantjes, de rode biet en tomaat in blokjes en de olijven in stukjes. Doe dit bij elkaar in een schaal. De kipfilet pluk je in stukjes en dit gaat ook in de schaal. Hak de peterselie en munt fijn en schep dit door de rest. Als laatste maak je je salade aan met olijfolie, zout en peper en verkruimel je de feta erover.

Tip: iets meer pit in je salade? Dan kun je er ook nog wat gesnipperde rode ui aan toevoegen. Of maak hem eens met gerookte kip.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.