Uitleg;
Dit is een klassieker die eigenlijk in geen enkele keuken mag ontbreken. Zo simpel en eenvoudig.
Komt deze salade je bekend voor? Zou heel goed kunnen. Jamie Oliver die schreef een vergelijkbaar recept (met perzik ipv nectarine) in een van zijn eerste kookboeken. Dus bij deze, bedankt Jamie voor de geweldige smaakexplosie.
Ingrediënten
Voorgerecht voor 6 personen
– 75 g rucola
– 2 rijpe nectarines, in dunne partjes
– 50 g prosciutto, in dunne plakken
– 1 bol buffelmozzarella, in stukken gescheurd
– paar blaadjes munt
voor de dressing:
– 2 el citroensap
– 4 el olijfolie
– peper & zout
Bereiding
Maak als eerste de dressing: meng alles met een mini garde goed door elkaar totdat de olie het citroensap heeft opgenomen en het één geheel is.
Meng driekwart dressing door de rucola en leg op een grote schaal. Leg daarop de nectarine, prosciutto en mozzarella. Besprenkel met de rest van de dressing.
Om mooie muntreepjes te krijgen stapel je de blaadjes munt op elkaar. Rol op als een sigaartje en snijd dan hele dunne plakjes af. Strooi de reepjes over de salade.
Categorieën:Engels, Mezedes, Recepten per Land, Salades, Varkensvlees