Grieks

Griekse pittige pompoensoep


:Pompoensoep

Uitleg

Een heerlijke smeuïge pompoensoep met prei en knoflook.
De pompoensoep is zoetig van smaak en de zwarte peper laat de tong en gehemelte prikkelen.
Wanneer de pompoen in kleine stukjes gesneden wordt zal deze snel gaar zijn.

Ingrediënten

  • 1200 gram pompoen,
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie,
  • 2 preien, gesneden en in dunne ringen,
  • 1 teen knoflook, ragfijn gesneden,
  • 1,5 theelepel gemberpoeder,
  • 1 theelepel gemalen komijn,
  • 1 liter kokend heet water,
  • 2 blokjes kippenbouillon,
  • 50 gr Feta
  • zout naar smaak,
  • versgemalen zwarte peper naar smaak.

Garnering:

  • platte peterselie of koriander,
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt.

Voorbereiding:

  • Schil de pompoen dan, verwijder het zaad en de zaadlijst.
  • Snij de pompoen in kleine stukken van 2,5 centimeter.
  • Was de prei schoon onder zacht stromend koud water en snijd het in ringen.
  • Snij het kontje van  knoflookteentje en daarna verticaal doormidden en daarna ragfijn hakken.
  • Los de blokjes kippenbouillon op in het hete water.

Bereiding:

Verhit de olijfolie in een grote pan.

Voeg de prei en de fijn gehakte knoflook toe en laat het zachtjes bakken totdat de prei helemaal zacht geworden is. Doe dan de gemberpoeder en de gemalen komijn erbij en roerbak het 1 minuut mee.

Voeg de stukjes pompoen, de verkruimelde feta en de kippenbouillon toe en breng het aan de kook.
Laat de soep ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen, tot de pompoen zacht geworden is.
Als u ze met een spatel uit elkaar kan drukken, dan zijn ze gaar.

Pureer de pompoensoep in een keukenmachine of een blender.

Warm de pompoensoep 5 minuten lang zachtjes door en schep het in voorverwarmde borden.

Serveertip

Klop de Griekse yoghurt los en roer een eetlepel vol lichtjes door de pompoensoep.
Garneer het met een paar blaadjes koriander of bladpeterselie.

Wil je meer pit dan kun je er nog een rode peper door heen doen.

Kali Orexi

Advertenties

Categorieën:Grieks, Recepten per Land, Soep

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.