Hoofdgerecht

Quiche met mediterraanse vulling


20170618_175926

Uitleg

Een quiche maken is lekker als meze of bijgerecht maar ook als hoofdgerecht. En de diversiteit is enorm. Je kunt het zo gek niet verzinnen of je kunt er wel een quiche van maken. Deze keer heb ik me door  een mengeling van de Griekse en Italiaanse keuken laten inspireren.

Ingrediënten

Vulling

  • 3 el olijfolie
  • 2 á 3 kippedijen
  • Griekse kip kruiden
  • 1 rode ui
  • 200 gr spinazie
  • 10 cherry tomaten
  • 200 gr feta (verkruimeld)
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 4 eieren
  •  3 el melk of Griekse yoghurt
  • Peper en zout naar smaak

Quiche deeg

  • 250 gr bloem
  • 125 gr roomboter ( op kamertemperatuur )
  • 1 ei
  • 3 el water
  • snufje zout

Voorbereiding

  1. verwarm de oven voor op 175 ºC
  2. snij de kippedijen in hele kleien blokjes en wrijf ze in met de kipkruiden
  3. versnipperde ui in grove stukken
  4. klop de eieren met de melk of yoghurt schuimig op in een keukenmachine

Bereiding

Doe de deeg ingrediënten in een keukenmachine en maak er een mooi stevig deegbal van. Wikkel het in huishoudfolie en leg het daarna een uurtje in de koelkast te rusten.

Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en leg ze op een ovenschaal. Besprenkel ze met wat olijfolie en peper en zout, en zet ze 20 minuten in de opwarmende oven. Bak in een hapjespan de kip licht bruin. Doe de ui erbij en bak deze tot ze glazig is. Daarna even de spinazie mee bakken tot ze geslonken is. Doe vervolgens het mengsel in een vergiet en laat goed uitlekken.

Neem een quiche bakvorm en vet deze in. Neem de deegbal uit de koelkast en leg die op een met bloem bestrooid werkblad. Rol dit met een deegrol uit tot een rondje wat net iets groter is als het bakblik. Doe het deeg in het bakblik en druk het voorzichtig in model. Doe vervolgens het uitgelekte mengsel erin en verdeel het over de bodem. Verkruimel de feta erover en verdeel de tomaatjes erop en doe de Italiaanse kruiden erop.  Overgiet de taart met het eierenmengsel en zet hem in de oven voor 40 minuten op 175 ºC. Ik laat de taart daarna nog een kleine 10 minuten op 100 ºC na garen.

 

Deze slideshow vereist JavaScript.

 

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.