Uitleg
Deze aardappelsalade is onmisbaar bij elke bbq en super simpel te maken. Je kan zowel vastkokende als “gewone” aardappelen nemen. De aardappelen moeten gaar zijn maar niet plat gekookt! Laat de aardappelen goed afkoelen, laat ze eventueel eerst een tijdje in de koelkast staan.
Ingrediënten
- 350 g gekookte aardappelen
- 2 en ½ eetlepel mayonaise
- 1 el bieslook (fijn gesnipperd)
- ½ eetlepel sjalot (fijn gesnipperd)
- 1 tl zilveruitjes op azijn (fijn gesneden)
- 1 tl augurkjes op azijn (fijn gesneden)
- 1 tl peterselie (fijn en gedroogd)
- zout
- witte wijnazijn
Voorbereiding
Kook de aardappelen in 15 a 20 minuten gaar en koel ze snel af.
Bereiding
- Snijd de gekookte en goed afgekoelde aardappelen in blokjes.
- Druppel er wat witte wijnazijn over en kruid met zout en peper.
- Meng de bieslook, sjalot, zilveruitjes, augurken en de peterselie door de mayonaise.
- Meng de saus voorzichtig door de aardappelblokjes.
Categorieën:Bijgerechten, Hongaars, Recepten per Land, Salades