Ingrediënten 4 PERSONEN
- 350 gram kipfilet
- 4 uien
- 1 teentje knoflook
- 9 eetlepels ketchup
- 9 eetlepels ketjap (zoet)
- 6 eetlepels azijn
- 6 eetlepels bruine suiker
- 4 eetlepels pindakaas
- 1 tl sambal
- zout en peper
- kroepoek
- rijst (bloemkool rijst)
- 200 gram taugé of een bakje champignons
Bereidingswijze
Maak een marinade van de ketchup, ketjap, azijn, bruine suiker en de sambal. De er de in stukken gesneden kip bij en laat lekker een paar uur intrekken.
De uien en het teentje (uitgeperste) knoflook in een beetje arachideolie fruiten. Een kopje water toevoegen samen met de pindakaas. Na 4 minuten de kip incl. marinade toevoegen. De stukjes kipfilet en de saus gaar stoven in ongeveer 35 tot 40 minuten. Vlak voor het opdienen (3 minuten) de taugé en of champignons toevoegen.
Serveren met rijst en kroepoek.
Categorieën:Hoofdgerecht, Indisch, Kip, Recepten per Land