Hoofdgerecht

Indische kip met bloemkool rijst


20170629_182121

Ingrediënten 4 PERSONEN

  • 350 gram kipfilet
  • 4 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 9 eetlepels ketchup
  • 9 eetlepels ketjap (zoet)
  • 6 eetlepels azijn
  • 6 eetlepels bruine suiker
  • 4 eetlepels pindakaas
  • 1 tl sambal
  • zout en peper
  • kroepoek
  • rijst (bloemkool rijst)
  • 200 gram taugé of een bakje champignons

Bereidingswijze

Maak een marinade van de ketchup, ketjap, azijn, bruine suiker en de sambal. De er de in stukken gesneden kip bij en laat lekker een paar uur intrekken.

De uien en het teentje (uitgeperste) knoflook in een beetje arachideolie fruiten. Een kopje water toevoegen samen met  de pindakaas. Na 4 minuten de kip incl. marinade toevoegen. De stukjes kipfilet en de saus gaar stoven in ongeveer 35 tot 40 minuten. Vlak voor het opdienen (3 minuten) de taugé en of champignons toevoegen.

Serveren met rijst en kroepoek.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.