Een origineel vegetarisch gerecht voor op de barbecue, deze gegrilde aubergine met halloumikaas.
INGREDIËNTEN
- 2 aubergines
- 150 g halloumi kaas
- 6 el olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
- 1 el oregano, gedroogd
BEREIDING
- Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm.
- Meng de olijfolie met het citroensap, de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de aubergines royaal met de olie.
- Snijd de halloumi in plakjes.
- Leg de aubergine plakken samen met de halloumi naast elkaar op de BBQ. Draai om.
- Zodra de aubergine gaar en de halloumi goudbruin is, haal je ze van het rooster en rol je de plakjes halloumi in de aubergine plakjes.
Serveertip
Je kunt ze koud eten. Wil je ze opwarmen? zet ze dan even ( 2 á 3 minuten ) in een stoompan
Categorieën:Barbeque, Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Vegetarisch, Zuivel