Barbeque Grieks Mezedes Recepten per Land Vegetarisch Zuivel

Gegrilde aubergines met halloumikaas

6825_gegrilde-aubergine-met-halloumikaas_1464786731-1920x1280

Een origineel vegetarisch gerecht voor op de barbecue, deze gegrilde aubergine met halloumikaas.

INGREDIËNTEN

  • 2 aubergines
  • 150 g halloumi kaas
  • 6 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngesnipperd
  • 1 el oregano, gedroogd

BEREIDING

  1. Snijd de aubergines in plakken van ongeveer 1 cm.
  2. Meng de olijfolie met het citroensap, de knoflook, oregano, peper en zout. Bestrijk de aubergines royaal met de olie.
  3. Snijd de halloumi in plakjes.
  4. Leg de aubergine plakken samen met de halloumi naast elkaar op de BBQ. Draai om.
  5. Zodra de aubergine gaar en de halloumi goudbruin is, haal je ze van het rooster en rol je de plakjes halloumi in de aubergine plakjes.

Serveertip

Je kunt ze koud eten. Wil je ze opwarmen? zet ze dan even ( 2 á 3 minuten ) in een stoompan

Follow Me!
%d bloggers liken dit: