Ingrediënten
- 10 Verse Kippendijen
- 4 ons Spek
- 1 Paprika
- 1 ui
- 4 el olijfolie
- 2 knoflook tenen
- peper naar smaak
- 4 el ketjap (zout)
- Vers gemaakte Zigeunersaus
- 4 á 5 verse tomaten
-
1 kopje ketchup
- 1 ui, gesnipperd
- 1 rode paprika ( klein gesneden)
Voorbereiding
Kippendijen marineren in olijfolie,knoflook,peper,ketjap marinade,4 uurtjes.daarna rijgen.
Zigeunersaus maken
Verse tomaatjes,even koken,daarna zeven,dan tomaten ketchup erbij, even de uien en paprika lichtjes in een koekenpan bakken, kruiden er bij naar smaak alles bij elkaar in pan een half uurtje zachtjes koken
Bereiding
Ontsteek de barbecue en doe de sjaslieks erop tot ze mooi licht bruin zijn. Op gas gewoon erbij blijven en met kolen in-direct en op het laatst even erboven voor een grillmotief.
Categorieën:Barbeque, Hollands, Kip, Recepten per Land