Chinees

Mihoen Singapore


mihoen-singaporeIngrediënten 4 PERSONEN

* 250 g mihoen
* 1 rode peper
* 2 cm gemberwortel
* 1 teentje knoflook
* 1 zak Chinese wok groenten
* rijstolie
* 2 tl kurkuma
* 2 tl kerriepoeder
* 125 g taugé
* 250 g jumbo garnalen
* 125 g hamreepjes
* 4 eieren

Voorbereiding

Kook de mihoen volgens de bereidingswijze op de verpakking. Spoel de mihoen koud.
Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes.
Verwijder de schil van de gember en snijd de gember fijn.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Halveer de paprika`s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika`s in blokjes.
Halveer de prei in de lengte. Was de prei en snijd de prei in halve ringen

Bereiding

Verhit een scheut olie in een wok en fruit de peper, gember, knoflook, kurkuma en kerriepoeder circa 3 minuten. Voeg de Chinese wok groenten toe en wok dit gedurende 5 minuten. Daarna de garnalen en hamreepjes 2 minuten meebakken en de laatste minuut de taugé erbij. Meng de mihoen erdoor en verwarm het onder constant roeren tot de mihoen een mooie gele kleur heeft gekregen. Breng het gerecht op smaak met een beetje zout en peper.

Omelet

Kluts de eieren met een beetje zout in een kom. Verhit een scheutje olie in een pan en bak de eieren in circa 6 minuten aan beide kanten goud bruin en gaar. Haal de omelet uit de pan en rol hem op en snijd hem in reepjes en voeg aan het gerecht toe.

Serveer tip

Doe er een saté stokje, seroendeng en wat atjar bij.

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.