Barbeque

Griekse Kofta


 

Ingrediënten

  • 500 gram gemengd gehakt
  • Halve rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • Klein handje verse muntblaadjes
  • Aantal takjes verse peterselie
  • Halve theelepel kaneelpoeder
  • Halve theelepel komijnpoeder
  • Halve theelepel nootmuskaatpoeder
  • Klein handje pijnboompitjes
  • Peper en zout naar smaak
  • Olijfolie om mee in te vetten

Kookgerei nodig

  • Grote kom
  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kleine bakpan
  • Grillpan
  • Optioneel: spiesen

Voorbereiding — 10 minuten

Snijd de rode ui en teentjes knoflook zo fijn mogelijk, gebruik indien gewenst een rasp. Was de muntblaadjes en peterselie en snijd deze dan fijn. Rooster de pijnboompitjes in een droge kleine bakpan een minuut lang. Let op dat de pijnboompitjes niet aanbranden, dit kan snel gaan.

Snijd de geroosterde pijnboompitjes grof en vermeng dit met de rode ui, gemengd gehakt, knoflook, munt, peterselie en de rest van de kruiden. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel het mengsel in 8 evengrote stukken, gebruik je handen om dit naar voorkeur te vormen. Gebruik spiesen of rol het Griekse kofta mengsel in balletjes. Plaats een half uur lang in de koelkast, om te voorkomen dat de kofta zijn vorm verliest tijdens het bakken.

De Griekse kofta grillen — 10 minuten

Verhit de grilpan op hoog vuur. Wrijf de kofta in met wat olijfolie. Plaats de Griekse kofta in de hete grilpan en bak 4 minuten lang aan beide kanten.

Nog beter is natuurlijk op de barbecue maar daar moet het dan wel weer voor zijn. Neem een barbecueschaal om het meeste vet op te vangen en doe daarop de kofta rondom bruin grillen. Op het laats leg je ze even boven de hete kolen om er een mooi motief op te krijgen.

Serveertip;

Serveer de Griekse kofta met een gemengde salade en gekookte witte rijst of een couscous salade. In Griekenland eten ze de kofta meestal met tzatziki.

Kali Orexi!, Eet smakelijk!

 

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.