Dit recept komt van Moon Wildeman-Rozenkrans, dank hiervoor
Ingrediënten
- 2 medium aubergines
- 2 courgettes
- 2 grote aardappels
- 1 medium witte ui
- 6 tenen knoflook
- 4 vleestomaten
- 3 eetl vers gesneden basilicum
- 240 ml olijfolie
- 1 tl zout
- 1 tl zwarte peper
- 2 blikken gepelde tomaten (uitgelekt en gepureerd)
- Of 3 grote tomaten ontveld en gepureerd
- 120 ml water
- 1/2 tl suiker
Bereiden
Doe het water bij de gepureerde tomaten samen met de suiker
Roer dit goed door en zet even apart
Snij van alle groente, aardappels en de knoflook dunne plakjes
Doe 100 ml olie in een grote ovenschaal
Bouw de schaal als volgt op:
Eerst alle aardappelschijven op de bodem vd schaal
De helft vd tomatenplakjes erop dan de helft van de knoflookplakjes en de helft vd ui bestrooi deze met halve tl zout en halve tl peper en 1/3 vd gesneden basilicum
Dan alle courgette plakjes de rest vd knoflook, ui, basilicum, tomatenplakjes en de zout en peper
Besprenkel de rest vd olijfolie erover en giet de apart gezette gepureerde tomaten erover
Zet de schaal in een op 200° voorverwarmde oven en draai de temperatuur terug naar 180º voor ongeveer 1.5 uur.
Prik hierna even met een vork om te testen of de groenten en aardappels gaar zijn het kan zijn dat de schotel nog 15 min langer moet als de groenten plakken wat dikker gesneden zijn
Kali orexi
Ps foto van internet had geen foto van mezelf van dit gerecht
Categorieën:Grieks, Hoofdgerecht, Ovenschotel, Recepten per Land, Vegetarisch
Ohh dit lijkt me heerlijk!
LikeLike