Naar een recept uit Moon kookt door Moon Wildeman-Rozekrans
Intro
Deze pasta staat bekend als één van de meest traditionele pasta’s van Italië. Ook hierin heeft elke kok een eigen variatie welke niet onderdoen voor het origineel.
Ingrediënten
- 400 gr tagliatelle
- 2 eieren
- 250 á 300 ml slagroom
- 50 gr Pecorino kaas
- 50 gr Grana Padano kaas
- 50 gr Parmezaanse kaas
- 500 gr gerookte spek (pancetta)
- 2 el olijfolie
- zwarte peper
Bereiding;
Kook de tagliatelle 2 min korter dan op de verpakking. Vang bij het afgieten het kookvocht op. Roer de eieren door de slagroom en voeg van elke kaassoort 1 el toe en wat peper en roer goed door.
Bak de spek in de olie in 8 minuten op een matig vuur. Voeg een klein kopje kookvocht bij de spek en doe de gekookte tagliatelle erbij en roer dit op hoog vuur heel goed door elkaar. Dan voeg je het slagroommengsel toe en een klein kopje kookvocht en dit laat je onder voortdurend omroeren (2min) warm worden. Als het te droog is voeg je nog wat kookvocht toe.
Maal er flink wat zwarte peper over en roer de rest van de kaas erdoor tot dit is gesmolten. Direct opdienen
Eet smakelijk
Categorieën:Hoofdgerecht, Italiaans, Pasta, Proteïnen, Recepten per Land, Varkensvlees