Naar een gerecht van Moon Wildeman-Rozenkrans
Ingrediënten
- 20 courgettebloemen
- 200 gr feta
- 200 gr geraspte Goudse of parmezaanse kaas
- 2 takjes munt
- 2 takjes basilicum
- 1 ei
- Kopje melk
- Peper
- Meel (zelfrijsend)
- 1 flesje bier
- Olijfolie
Bereiding
Was de courgettebloemen en snijd de steel eraf.
Verwijder de meeldraden uit de bloemen.
Om dit makkelijker te maken, zet je de bloemen eerst in het water zodat de bloem open blijft staan.
Eerst maak je het kaasmengsel voor de vulling van de bloemen. Verkruimel de feta met een vork in een schaal en giet er, tijdens het verkruimelen, een klein kopje melk bij.
Voeg vervolgens de geraspte kaas, gesneden groene muntblaadjes, gesneden basilicumblaadjes, ei en peper toe.
Roer dit mengsel goed door elkaar.
In een andere schaal doen we het zelfrijzend bakmeel en al roerende wordt het bier hieraan toegevoegd.
Roer dit mengsel tot een dikke, gladde brei.
Open nu voorzichtig de courgettebloem en vul deze met het kaasmengsel (twee eetlepels) Vouw daarna de bloem dicht en doop deze in het biermengsel zodat de hele bloem hier ruim mee bedekt is.
Zet een pan met daarin de olijfolie op een hoog vuur.
Als de olijfolie heet is, gaat het vuur op middelhoog en frituur je de courgettebloemen tot de buitenkant goudbruin kleurt.
Lekker als bijgerecht of snack
Kali orexi!
Categorieën:Recepten per Land