Korte omschrijving gerecht:
De traditionele tzatziki maar dan vanuit een Michelin keuken
Aantal personen: 4
Ingrediënten:
- 1 ltr Griekse yoghurt
- 1 komkommer
- half bosje verse dille
- wat zout en peper
- 3 tot 6 tenen knoflook (uitgeperst) naar smaak
- 1/2 eetlepel cayenepoeder
- citroenrasp van 1 citroen
- een halve eetlepel Griekse honing
- olijfolie
- halve eetlepel rodewijnazijn
- 1/2 eetlepel ouzoHulpmiddelen:
Kaasdoek beslagkom, keukenmachine, rasp en een spatel
Voorbereiding:
Doe de yoghurt in de kaasdoek en laat deze een nachtje uitlekken. Rasp de kokommer en laat ook die uitlekken
Bereidingswijze:
Doe de uitgelekte yoghurt en komkommer met alle ingrediënten in de beslag kom. Rasp de citroen hierover en voeg de fijn gesneden dille toe. Vermeng dit erg goed met elkaar en laat hem nog een nachtje staan. De smaken komen dan nog meer tot hun recht.
Serveertips:
Serveer dit met Bifteki, gyros vlees of zo als mezedes op een getoast stukje brood
TIP. Rasp de knoflook deze wordt dan fijner en geeft meer vocht af en meer smaak
Categorieën:Grieks, Mezedes, Proteïnen, Recepten per Land, Zuivel