Naar een recept van Moon Wildeman-Rozekrans
Ingredienten;
- 8 Eieren
- 2 el halfvolle room
- 1 el extra vergine olijfolie
- 1/2 gesnipperde rode ui
- 60 gr kalamata olijven ontpit in stukjes
- 80 gr artisjokharten fijngesneden
- 40 gr zongedroogde tomaat (op olie) fijngesneden
- 2 el gehakte verse basilicum
- 60 gr feta
- 1/2 tl gemalen zwarte peper
Voorbereiding
Verwarm oven op 175 gr
Klop in middelgrote kom de eieren los samen met de room en zet even apart. Snij alle groenten klein en ontpit de olijven.
Bereiding
Verhit olie in een pan op halfhoog vuur en fruit de ui alroerend in 5 min zacht
Voeg de olijven, artisjok, tomaat, basilicum toe.
Bak alles nog 5 min tot ui bruin is.
Voeg het ui mengsel aan de eieren toe en doe de kaas erdoor. Giet alles over in lage ovenschaal (of als je pan ovenbestendig is roer het ei dan nog even 3 min door en zet de hele pan in oven) zet het 15 min in de oven tot een in het midden gestoken mes er droog uitkomt
Maak de fritatta aan de randen en bodem los met een spatel en laat hem op een snijplank glijden
Laat hem nog 5 min afkoelen en snijd hem dan in stukjes
Lekker als bijgerecht, hoofdgerecht, lunch of Mezze
Kali Orexi
Serveertip
Tip: je kunt ook de feta vervangen voor evt. parmezaanse kaas
Eventuele restjes kip of vlees (in blokjes) kun je ook nog toevoegen
Categorieën:Bijgerechten, Grieks, Hoofdgerecht, Proteïnen, Recepten per Land, Zuivel