Bijgerechten

Griekse Fritata


Griekse-frittata-heerlijke-omelet-met-feta-tomaat-en-olijven-1
Naar een recept van Moon  Wildeman-Rozekrans

Ingredienten;

  • 8 Eieren
  • 2 el halfvolle room
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • 1/2 gesnipperde rode ui
  • 60 gr kalamata olijven ontpit in stukjes
  • 80 gr artisjokharten fijngesneden
  • 40 gr zongedroogde tomaat (op olie) fijngesneden
  • 2 el gehakte verse basilicum
  • 60 gr feta
  • 1/2 tl gemalen zwarte peper

Voorbereiding

Verwarm oven op 175 gr
Klop in middelgrote kom de eieren los samen met de room en zet even apart. Snij alle groenten klein en ontpit de olijven.

Bereiding

Verhit olie in een pan op halfhoog vuur en fruit de ui alroerend in 5 min zacht
Voeg de olijven, artisjok, tomaat, basilicum toe.
Bak alles nog 5 min tot ui bruin is.
Voeg het ui mengsel aan de eieren toe en doe de kaas erdoor. Giet alles over in lage ovenschaal (of als je pan ovenbestendig is roer het ei dan nog even 3 min door en zet de hele pan in oven) zet het 15 min in de oven tot een in het midden gestoken mes er droog uitkomt
Maak de fritatta aan de randen en bodem los met een spatel en laat hem op een snijplank glijden
Laat hem nog 5 min afkoelen en snijd hem dan in stukjes
Lekker als bijgerecht, hoofdgerecht, lunch of Mezze
Kali Orexi

Serveertip

Tip: je kunt ook de feta vervangen voor evt. parmezaanse kaas
Eventuele restjes kip of vlees (in blokjes) kun je ook nog toevoegen

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.