Advertenties
Hollands Hoofdgerecht Recepten per Land

Echte Hollandse hutspot

Hutspot (1)

Ouderwets lekker en al tienduizenden keren beschreven maar niet alle hutspot is hetzelfde. Elke keuken heeft er zijn eigen versie van.

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 750 gr geraspte winterpeen
  • 75 gr geschaafde uien
  • ½ kopje olijfolie of melk

Voorbereiding:

  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken.
  • Maak de winterpeen schoon en rasp ze fijn
  • Maak de uien schoon en schaaf ze in ringen

Bereidingswijze:

Kook aardappelen, wortels en de uien in weinig water met zout in
circa 25 minuten gaar. Giet de groenten af en stamp ze samen met de olijfolie (melk) fijn. Voeg eventueel een klontje boter toe Breng op smaak met zout en peper. 

Serveertips:

Serveer met een heerlijk stuk klapstuk en doe er de jus over. Of gewoon met een Gelderse rookworst. Vervang de aardappelen eens voor pastinaak het zal je verbazen hoe lekker dat dit is.

Eet smakelijk !

Advertenties
%d bloggers liken dit: