Hollands

Echte Hollandse hutspot


Hutspot (1)

Ouderwets lekker en al tienduizenden keren beschreven maar niet alle hutspot is hetzelfde. Elke keuken heeft er zijn eigen versie van.

Ingrediënten

  • 750 gr aardappelen
  • 750 gr geraspte winterpeen
  • 75 gr geschaafde uien
  • ½ kopje olijfolie of melk

Voorbereiding:

  • Schil de aardappelen en snij ze in kleine stukken.
  • Maak de winterpeen schoon en rasp ze fijn
  • Maak de uien schoon en schaaf ze in ringen

Bereidingswijze:

Kook aardappelen, wortels en de uien in weinig water met zout in
circa 25 minuten gaar. Giet de groenten af en stamp ze samen met de olijfolie (melk) fijn. Voeg eventueel een klontje boter toe Breng op smaak met zout en peper. 

Serveertips:

Serveer met een heerlijk stuk klapstuk en doe er de jus over. Of gewoon met een Gelderse rookworst. Vervang de aardappelen eens voor pastinaak het zal je verbazen hoe lekker dat dit is.

Eet smakelijk !

Advertenties

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.