Malse kipfilet en pittige chorizo…..
Dit is een perfect gerecht voor een doordeweekse avond.
Makkelijk te maken, niet tijdrovend en echt superlekker!
Deze rijst met kip en chorizo is prima in een grote hoeveelheid voor twee dagen te maken.
De tweede dag even afgedekt opwarmen in de magnetron en klaar!
Ingrediënten:
- 400 gram witte rijst
- 1 rode paprika, in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 250 gram chorizo, in blokjes
- 2 kipfilets, in stukjes
- Gezeefde tomaten (pakje, 300 gram)
- ½ theelepel cayennepeper
- 3 eetlepels gehakte peterselie
- 75 gram geraspte jonge kaas
- olijfolie
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 150 graden
- Kook de rijst in een pan met ruim kokend water gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en zet opzij
- Verhit in een hapjespan ca. 3 eetlepels olijfolie en bak hierin de stukjes kipfilet bijna gaar (ca. 3 minuten)
- Voeg de chorizo toe en bak mee tot de olie uit de worst vrijkomt
- Voeg nu de paprika, ui en knoflook toe en laat ca. 4 minuten zachtjes meebakken
- Doe intussen de gezeefde tomaten in een kom en roer er de cayennepeper en twee eetlepels van de gehakte peterselie door (houd de rest achter voor garnering)
- Voeg de rijst en de tomatensaus toe aan het chorizo mengsel en schep goed door elkaar
- Breng op smaak met peper en eventueel wat zout
- Schep de helft van het rijstmengsel in een grote ovenschaal en verdeel de helft van de kaas erover
- Schep de rest van de rijst hier weer bovenop en bedek met de overgebleven kaas
- Zet in de oven en laat de kaas in ca. 15 minuten smelten
- Garneer voor het opdienen met de achtergehouden peterselie
Variatietip:
voeg na stap 7 125 gram gekookte Noorse garnalen of gamba’s toe.
Categorieën:Eigen recepten, Kip, Ovenschotel, Proteïnen, Recepten per Land