Ingrediënten
-
500 g spruitjes
-
1 ui
-
150 g katenspek
-
1 prei
-
250 g champignons
-
3 tenen knoflook
-
2 el olie
-
1 el kerriepoeder
-
1 tl grove mosterd
-
1 tl sambal
-
4 takjes verse tijm (zakje)
-
50 ml slagroom
Voorbereiding
- Kook de spruitjes 10 min. voor. Snijd de ui fijn en de katenspek in reepjes. Maak de prei schoon en snijd in dunne ringen. Maak de champignons schoon met keukenpapier en snijd in plakjes. Pers de knoflook.
Bereiden
- Verhit de arachideolie in een koekenpan en bak hierin de ui en het spek goudbruin.
- Voeg de prei, champignons en de knoflook toe en fruit even mee.
- Voeg de kerrie, mosterd, sambal en een scheutje water toe.
- Haal de blaadjes tijm van de takjes en doe ze erbij.
- Voeg de beetgare spruitjes en een scheutje room toe.
Bereidingstip:
Liever een wat mildere sambal? Sambal badjak bevat gebakken uien en is minder geconcentreerd dan sambal oelek.
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Proteïnen, Recepten per Land, Varkensvlees