INGREDIËNTEN
- 100 gr feta
- 2 el honing
- 10 blaadjes filodeeg
- olijfolie
INSTRUCTIES
-
Laat het filodeeg ruim van tevoren ontdooien.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verkruimel de feta in een schaal. Voeg hier de honing aan toe en roer door elkaar.
-
Meestal is filodeeg in 3 banen opgevouwen, als dit zo is snij je de filodeeg langs de vouwlijnen. Is het bij jou niet gevouwen snij het deeg dan zo breed als je je rolletjes wil.
-
Snij elke baan doormidden en leg de 2 plakken die je dan krijgt op elkaar. Strijk de plak in met olijfolie. Leg hier een beetje van het feta mengsel op.
-
Rol elk rolletje op, probeer hierbij de zijkanten naar binnen te vouwen. Strijk het opgerolde rolletje ook weer in met olijfolie.
-
Bak de rolletjes in 10 minuten goudbruin in de oven. Blijf er wel bij, op een gegeven moment gaat de feta namelijk uit de rolletjes lopen. Zodra dat gebeurd moet je de rolletjes uit de oven halen.
Categorieën:Grieks, Mezedes, Proteïnen, Recepten per Land, Zuivel