INGREDIËNTEN
- 200 gr kippendijen
- 2 bosuitjes
- 2 rode paprika’s
- olijfolie
- 2 tl garam masala
- peper en zout
- 1 el ketjap
- 1 el gembersiroop
- 1 limoen
- 70 gr tomatenpuree
- 200 ml kokosmelk
- 75 gr mihoen
- kroepoek (optioneel)
INSTRUCTIES
-
Snij de kippendij in reepjes, de bosuitjes in reepjes en de paprika’s in blokjes.
-
Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg wat arachideolie toe als de pan warm is, bak de kippendij dan met de garama masala en peper & zout, naar smaak, op hoog vuur.
-
Voeg de ketjap, gembersiroop, de schil en rasp van de limoen, tomatenpuree, paprika, bosui en de kokosmelk toe. Roer het door elkaar en laat dit 10 minuten stoven.
-
Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Tip:
Serveer de tikka masala met de mihoen en eventueel wat kroepoek en een frisse zoet zure komkommersalade
Categorieën:Hoofdgerecht, Indisch, Kip, Proteïnen, Recepten per Land