Hoofdgerecht

Kip tikka masala


Poulet_Tikka_Masala

INGREDIËNTEN

  • 200 gr kippendijen
  • 2 bosuitjes
  • 2 rode paprika’s
  • olijfolie
  • 2 tl garam masala
  • peper en zout
  • 1 el ketjap
  • 1 el gembersiroop
  • 1 limoen
  • 70 gr tomatenpuree
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 gr mihoen
  • kroepoek (optioneel)

INSTRUCTIES

  1. Snij de kippendij in reepjes, de bosuitjes in reepjes en de paprika’s in blokjes.
  2. Verwarm een wok op hoog vuur. Voeg wat arachideolie toe als de pan warm is, bak de kippendij dan met de garama masala en peper & zout, naar smaak, op hoog vuur.
  3. Voeg de ketjap, gembersiroop, de schil en rasp van de limoen, tomatenpuree, paprika, bosui en de kokosmelk toe. Roer het door elkaar en laat dit 10 minuten stoven.
  4. Kook ondertussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Tip:

Serveer de tikka masala met de mihoen en eventueel wat kroepoek en een frisse zoet zure komkommersalade

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.