
Ik had lekker veel tzatziki gemaakt zodat ik de dag erna borrelballetjes kon serveren met tzatziki in een mini glaasje. Is toch veel leuker dan een zak chips op tafel zetten als je visite hebt.
Ingrediënten:
- 500 gram gehakt
- ½ bosje peterselie
- 2 el oregano
- 1 teen knoflook (geperst)
- 1 ei
- 1 beschuit of paneermeel
- 1/2 theelepel cayenepeper (optioneel)
- tzatziki
Voorbereiding
Maak een dag van tevoren de tzatziki
Bereiding
Meng de kruiden met ei door het gehakt. Draai balletjes die net iets kleiner zijn dan het formaat van een bitterbal en laat alles een half uurtje rusten.
Bak de balletjes gaar in een beetje zonnebloemolie en laat afkoelen.
Neem een mini glaasje. Schep onderin een eetlepel tzatziki. Rijg twee balletjes op een prikker en steek deze in de saus.
Serveer met een schaaltje olijven. Ook leuk als tapasgerecht, borrelhapje of meze bij een glaasje tsipouro

Categorieën:Amuses, Bijgerechten, Grieks, Mezedes, Recepten per Land, Rundvlees
Heerlijk zijn ze 😊
LikeLike