Grieks

kip a la Greque


Gevulde kip 1

Griekse gevulde kip naar een recept van Xristos Tsangaris‎ 

Ingrediënten

 • 1 hele kip
 • 3 grote uien
 • 4 aardappel
 • 4 tenen knoflook
 • 2 doosjes champignons
 • 1 blik tomatenblokjes
 • 2 el oregano
 • peper & zout naar smaak
 • tl zoete paprika poeder
 • ½ tl nootmuskaat (vers geraspt)
 • 1 tl knoflookpoeder
 • ½ glas water
 • ½ kom olijfolie

Voorbereiding

 • Snipper de uien
 • kneus de knoflook
 • snij de champignons in kwartjes
 • Schil de aardappelen en snij ze in ¼tjes. (je mag de schil ook om de aardappel laten, zo heb je alle vitaminen nog)
 • Oven voorverwarmen 180ºC

Bereiding

Doe een beetje olijfolie in een braadpan doe daar de gesnipperde uien en de gekneusde knoflook in en laat 10 minuutjes gaar stoven. Vervolgens de champignons, tomatenblokjes en kruiden toevoegen en 5 minuten mee stoven.

Doe in een ovenschaal, met deksel, de rest van de olie en smeer de schaal daar mee in. Vul de kip met het champignon, ui en tomaten mengsel. Leg de kip in de ovenschaal en doe de rest van het champignonmengsel er rondom verdelen. Plaats de schaal in het midden van de oven en laat 1 uur stoven op 180ºC. Stoom intussen de aardappelen in 20 minuten zo goed als gaar. Na het uur doe je de aardappels om de kip verdelen en bedruip je voorzichtig alle ingrediënten met het kookvocht en zet nog een uur in de oven.Gevulde kip

Kali Orexi

Serveertip

Lekker met een stukje brood om te deppen en een goed glas wijn. Ga hiervoor even naar de Grieksewijnen website. Of neem contact op met Martin en vraag advies

Het originele recept in het Belgisch door Xristos Tsangaris‎ 

Bodemke olijfolie in kookpot, 3 grote uien + 4 teentjes look erin stoven, als deze wat zacht is geworden, 2 doosjes champignons bijgedaan + 1 doosje gepelde tomatenblokjes + half glas water, kruiden oregano, peper, zout, zoete paprika poeder, muskaatnoot, beetje lookpoeder, dit alles half gaar stoven, dan kip mee vullen, + in vuurvaste schaal met deksel leggen + de overschot van de ui rondom leggen (schotel beetje insmeren met olie) 1 uur in oven plaatsen op 180 graden met deksel op, ondertussen patatjes stomen, + na dat 1 uur bij in schotel leggen + voorzichtig vocht + ui erop doen, dan terug 1 uur in oven en klaar

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.