INGREDIËNTEN
- 500 gr spruitjes
- olijfolie
- 2 el kerrie
- 500 gr kruimige aardappelen
- 2,5 el bloem
- 0,5 el paprikapoeder
- peper
- 2,5 el edelgistvlokken
INSTRUCTIES
-
Verwarm je oven voor op 180 graden.
-
Snij de spruitjes doormidden. Meng de spruitjes met 1,5 el olijfolie en 1 el kerrie. Rooster de spruitjes in 30 minuten gaar.
-
Schil de aardappelen en kook ze in 20 minuten gaar. Ze zijn gaar als je er makkelijk met een vork ik kan prikken.
-
Meng de bloem, paprikapoeder, 1 el kerrie, peper, 125 ml water en de edelgistvlokken in een steelpannetje. Laat dit even inkoken tot het dik wordt, voeg dan nog 100 ml water toe.
-
Meng dit kerriesausje met de aardappelen en de spruitjes en stamp tot een stamppot. Voeg eventueel wat melk toe als de stamppot niet romig genoeg wordt. Breng op smaak met zout.
Categorieën:Hollands, Hoofdgerecht, Recepten per Land, Vegetarisch