INGREDIËNTEN
SALADE
- 4 kippenrijen
- 8 plakken bacon
- 1 krop Roma sla
KIP RUB (of maak je eigen rub)
- 1 el gerookt paprikapoeder
- 1 el zout
- 1 el suiker
- chili poeder naar smaak
- 1 tl peper
- 1/2 tl komijn
CROUTONS
- 1/2 ciabatta brood
- peper en zout
- 6 el olijfolie
DRESSING
- 5 el yoghurt
- 3 el geraspte Parmezaanse kaas
- 2 tl worchesters saus
- 1 tl mosterd
- zout en peper
- 1 citroen
- 1 teen knoflook
- 20 gr ansjovis
INSTRUCTIES
KIP
-
Verwarm de oven voor op 175 graden.
-
Meng alle ingrediënten voor de kip kruiden rub in een schaal en smeer de kip in met deze kruiden.
-
Leg de kip op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 30 minuten in de oven.
CROUTONS
-
Snij de ciabatta in blokjes, doe de blokjes in een schaal en voeg hier de olijfolie en peper en zout aan toe. Schep het even om zodat elk stukje brood bedekt is.
-
Leg de croutons naast de kip in de oven. De croutons hebben 20 tot 25 minuten nodig, afhankelijk van de grootte van de blokjes.
SALADE
-
Leg 10 minuten voordat de kip en de croutons klaar zijn de bacon in de oven zodat deze ook knapperig kan worden. Eventueel kun je de bacon ook in de pan bakken, mocht je oven niet groot genoeg zijn. Bak de bacon dan 10 minuutjes op middellaag vuur.
-
Pers de knoflook en snij de ansjovis fijn. Meng met de rest van de ingrediënten voor de dressing in een schaaltje.
-
Snij de sla in repen.
-
Verdeel de sla over twee borden, verdeel hier de croutons, kip en de bacon overheen. Maak het af met de dressing en serveer meteen.
Categorieën:Eigen recepten, Hollands, Kip, Recepten per Land, Salades