INGREDIËNTEN
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 2 zoete aardappelen
- 2 rode geroosterde paprika’s (in een pot)
- 1 liter bouillon
- 150 ml kokosmelk
- 1 el paprikapoeder
- 1 el gembersiroop
- zout en peper
INSTRUCTIES
-
Snipper de ui en snij de knoflook fijn.
-
Schil de zoete aardappel en snij hem in blokjes, hoe kleiner de blokjes hoe sneller de aardappels gaar zijn. Snij ook de geroosterde paprika in blokjes.
-
Fruit de ui en de knoflook in een soeppan op middelhoog vuur.
-
Voeg de zoete aardappel en de paprika toe zodra de ui zacht is. Voeg dan ook de bouillon toe.
-
laat dit 10 tot 15 minuten koken en controleer dan of de zoete aardappel gaar is. Als je er makkelijk met een vork in kunt prikken dan is het gaar.
-
Voeg de kokosmelk toe en pureer de soep dan met een staafmixer of blender.
-
Voeg de paprikapoeder, gembersiroop, flink wat zout en een beetje peper toe. Proef of het goed op smaak is en voeg eventueel meer smaakmakers toe.
-
Serveer de soep met een stokbroodje.
Categorieën:Bijgerechten, Hollands, Recepten per Land, Soep